Om forlaget

Skandinavisk litteratur

Retorikforlaget er et uafhængigt, privat fagbogsforlag som startede med udgivelsen af Rhetorica Scandinavica i marts 1997. Tanken var at udgive et tungt, seriøst tidsskrift som modvægt til først og fremmest den amerikanske forskning som bruges på universiteterne i Skandinavien. Inget noget ondt om amerikansk forskning – eller anden international forskning – men hvorfor gå over Atlanten når der findes mindst lige så god forskning herhjemme?

Desuden var tanken at forstærke en skandinavisk retorikidentitet og skabe et forum for retorikforskning i et helt unikt sprogområde, for trods sproglige problem og fælder så forstår vi faktisk hinanden i Skandinavien – hvis vi vil.

Kun forskning?

Men er praktiske tricks uden forskningsforankring en styggelse, så er forskning uden virkelighedskontakt det også. Derfor er praktisk orienterede, populærvidenskabelige RetorikMagasinet præcis lige så vigtig for forståelsen af forlaget som Rhetorica Scandinavica. I magasinet – som i 25 år er blevet redigeret af en konstant roterende redaktion af meget aktive studerende – er det forskningsformidling som er fokus.

Da vi 2001 udgav vores første bog – der er siden kommet 36 til – var profilen som vi ville: at dække hele feltet af kundskabsformidling – fra det korte, skarpe og konkrete til det lange, dybe og teoretiske. Det kaldte vi engang at bygge bro mellem den akademiske kundskab og den praktiske kunnen. Og er ikke siden kommet på en bedre måde at beskrive det..

 

Ja, ja – men hvem?

Retorikforlaget (Retorikförlaget AB) ejes til 100% af mig, Peter Ström-Søeberg – en retoriknørd som 1989 tog sine første skridt på retorikinstitutionen i Klerkegade i København, hvor legenden Jørgen Fafner var professor og orakel.

Annonce

Det er også 20 år siden jeg – og forlaget – flyttede til Sverige, hvor vi idag bor i Ödåkra, lige udenfor Helsingborg.

Vide mere?

Hvis du vil vide mere om forlaget og vores bøger og udgivelser, er du velkommen per email eller på telefon +46 70 2827 959

Med venlig hilsen

Peter Ström-Søeberg

 


Skriv et svar